Olyat láttak a veszprémi rendőrök, ami egy Csupasz Pisztoly jelenete is lehetne

Amikor a vicc valósággá válik, és emiatt csak jobban félsz az utakon.

2023. február 16., 09:32

Szerző:

Közel sem hétköznapi dologgal találkoztak a Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei egy közúti ellenőrzés során. És nem, nem olyan nem hétköznapi dologra kell gondolni, hogy valaki vicces ruhában, vagy furcsán vezetett, valami furcsa járművet, nem, nem. Az rendőrök által kiszemelt autós ugyanis úgy érezte, hogy tapasztalatból a legjobb tanulni, de elég feledékeny ahhoz, hogy pár egyszerű lépést megjegyezzen, így csinált felrajzolt egy kartontáblára lépésről-lépésre , hogyan kell váltani az autóban.

Eszerint „Első a → KUPLUNG (Bal lábbal), utána sebességbe”. Majd egy olyan ábrával felrajzolta a váltót, amit még Csontváry is megirigyelt volna. Az ötödik fokozatot rejtélyes módon már csak betűkkel írta ki a sofőr, valamint a biztonság kedvéért „R” helyett „Hátra menetet írt” biztos, ami biztos alapon. Az ábra viszont így sem teljes, – lehet a lap másik oldalán vannak a további isntrukciók – ugyanis az már nincs feltűntetve, hogy mikor kell felengedni a kuplungot, valamint

melyik pedál a gáz és a fék?

A veszprémi rendőrök az eset után úgy érezték fontos (és jogos) megemlíteni, hogy nem kizárólag a gépkocsivezető felelőssége, hanem a hozzátartozóké is, ha olyan személyt engednek a közúti forgalomban közlekedni, akinek vezetési gyakorlata, KRESZ tudása ismétlésre szorul.

 

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.