Kunghalmi Ágnes: a halak megfulladtak a Velencei-tóban

Szerinte a kormány a füle botját sem mozdítja.

2021. augusztus 15., 18:37

Szerző:

Már csak térdig ér és egyre drámaibb a helyzet a Velencei-tónál, az Orbán-kormány mégsem tesz semmit, hogy elkerülje az ökölógiai katasztrófát – mondta Kunhalmi Ágens, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője. A politikus egy vasárnapi Facebook-videóban beszélt róla, hogy a párt 2022-es esetleges kormányra kerülésekor „szociális és zöld“ Magyarországot hozna létre, például az önálló környezetvédelmi minisztérium felállításával, valamint a  „nyakló nélküli beépítések" megakadályozásával.

A Velencei-tó rendkívül nagy bajban van, mivel alacsony a vízállása, oxigénhiányos állapota pedig rengeteg hal pusztulásához vezetett – mondta az MSZP társelnöke. Kunhalmi Ágnes kiemelte, a Velencei-tó esete is azt mutatja, hogy az MSZP természetes vizek szabad hozzáféréséről szóló kampánya nemcsak szociális és gazdasági, hanem természeti problémákra is megoldást nyújthat.

 

(Kiemelt kép forrása: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala)

A kórházak ellenőrzését is erőforrásnak tekinti a kormányzat, úgy gondolják, hogy nem csak a finanszírozás korrigálásával, hanem a szabályok betartatása is javíthatja a betegellátást. A kórházszövetség konferenciájának második napján az ellenőrzéseket végző szakterületek vezetői szembesítették az intézményvezetőket a föltárt visszásságokkal – írja a Népszava.