Végrehajtók foglalták le a lúgos orvos házát

A több száz négyzetméteres ház ajtajában az elítélt férfi felesége fogadta a lakatossal érkező végrehajtókat.

2021. május 7., 14:41

Szerző:

Néhány perccel kilenc óra után két végrehajtó érkezett pénteken a lúgos orvosként emlegetett Bene Krisztián családi házához – értesül a Telex.

A lap azt írja, a bírósági végrehajtók azért mentek ki a jogerős büntetését töltő férfi otthonához, hogy leltárba vegyék és biztosítsák az ingóságait és a fővárostól néhány kilométerre található, több száz négyzetméteres ingatlanját.

A lap információi szerint erre azért került sor, mert Bene áldozata, Renner Erika és jogi képviselője két hete biztosítási intézkedés iránti kérelmet nyújtott be a bíróságra, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi ki akarja játszani az utolsó, még a nevén szereplő nagy értékű vagyont. Autói után az ingatlantól is vélhetően azért szabadult volna, hogy ha sor kerülne arra, hogy áldozatának több millió forintos kártérítést kelljen fizetni, ne legyen elegendő fedezete.

A lap úgy tudja, a végrehajtók egy lakatossal érkeztek a házhoz, de mivel Bene felesége ajtót nyitott, és beengedte őket, a szakembernek nem volt dolga.

A Fővárosi Törvényszék azonban elrendelte a „pénzkövetelés biztosítását”, az ügy pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar Hivatalához került – írja a Telex. 

A lap emlékeztet, hogy Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, és a maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját jogerősen 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

Benénél korábban is jártak végrehajtók, akkor ingóságokat vettek zár alá.

A Renner Erikát megcsonkító Bene Krisztián tárgyalást mi is végigkövettük, ide kattintva olvashatnak részletesebben róla. 

A mai intézkedés további részletei a Telex cikkében.
 
 
(Kiemelt kép: Bene Krisztián az ítéletet hallgatja 2018. február 22-én. Fotó: MTI I Balogh Zoltán)