Az Index felmondási hullámának közepén a hírportál bevételeit kezében tartó Vaszily Miklós éppen Schmidt Máriával tárgyalt

2020. július 24., 16:02

Szerző:

Miközben az Indexben zajlanak a tömeges felmondások, a hírportál hirdetéseit intéző cég résztulajdonosa, Vaszily Miklós éppen Schmidt Máriával találkozott. A felek pénteken a kora délutáni órákban beszélgettek egy elegáns budai étteremben – értesült a Magyar Hang.

Schmidt Mária a lap érdeklődésére közölte: neki semmi köze az Indexhez. „Ha bármi titkolnivalóm lenne, kiülnénk egy nyilvános helyre?" – kérdezett vissza. Hozzátette:

senkit sem ismer az Indexnél most zajló folyamatokban érintettek közül személyesen.

Vaszily Miklós a Portfóliónál indult, 2005-ben a lapot kiadó Netmédia Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója volt. Nem sokkal később Nobilis Kristóf, majd Spéder Zoltán megvette többek közt az Indexet, Vaszilyt pedig az Index.hu Zrt vezérigazgatójává nevezték ki. 2010 és 2014 között az Origo élére került, az Origót ez idő tájt szabták át kormánypárti oldallá. Vaszily volt az MTVA vezérigagatója is, most az Index (és más felületek) hirdetéseit értékesítő IndaMedia csoport résztulajdonosa, miközben a Pesti Srácok szerkesztősége által alapított Pesti TV felépítésén is dolgozik – emlékeztet a lap.

Vaszily egyébként jó kapcsolatban van Schmidt Máriával, igazgatósági tag Schmidt ingatlanos cégében, a BIF Nyrt.-ben