Vasárnap se fogunk fázni

Viszont az ország egyes területein akár zápor, zivatar is előfordulhat. 

2022. július 23., 17:56

Szerző:

Az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos idő várható, de főleg hazánk északnyugati felén több helyen erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott záporok, zivatarok is kialakulnak. Éjjel egy hidegfront szakadozott felhőzete húzódhat hazánk felett.

Szórványosan várható záporeső, zivatar. Vasárnap a hidegfront felhőzete estig kelet felé elhagyja az országot. Mögötte általában több órára kisüt a nap, de napközben még gomolyfelhők képződnek. Kezdetben szórványosan, délután főleg a déli és a keleti megyékben valószínű zápor, zivatar, nagyobb számban nagyjából a Miskolc-Békéscsaba vonal tágabb környezetében. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, zivatar környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 22 fok között alakul, de a vízpartokon, a városokban, a magasabban fekvő helyeken enyhébb is lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 36 fok között várható.

(Kiemelt képünk: Felfújható kerti medencében hűsíti magát egy férfi a hőségben Rákospalotán 2021. június 19-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)