Vasárnap estig lesz autómentes a Pesti alsó rakpart

Hétvégén búcsúzik az egyhónapos nyári rakpartnyitás: a mozogni és kikapcsolódni vágyók vasárnap estig vehetik birtokukba a Pesti alsó rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

2023. augusztus 11., 20:08

Szerző:

A közlemény szerint a vasárnap esti rakparti búcsúztató után a rakparton és környezetében – az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a tűzijáték miatt – ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani, azok nem kapcsolódnak a Fővárosi Önkormányzat eseményeihez.

A már hagyománnyá vált hétvégi – Margit híd és Irányi utca közötti – rakpartmegnyitás folytatásáról és pontos ütemezéséről a BKK később ad tájékoztatást – tették hozzá.

(Kiemelt képünk: Kerékpárosok és sétáló turisták a pesti Duna-parton, az idősebb Antall József rakparton. A Parlament és a Margit híd közötti részen gyalogossétányt és fasort alakítottak ki az autósávok és a Duna között, de a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) döntése értelmében hétvégente a gyalogosok, és kerékpárosok használhatják a pesti alsó rakpartot. Háttérben az Országház épülete. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Tegnap 19:51

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Tegnap 18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.