Varga Mihály szerint minden rendben, dübörög a magyar gazdaság

Hazánk gazdasága az elhúzódó háború ellenére is növelte a teljesítményét: a második negyedévben 6,5 százalékkal erősödött, ami több mint másfélszerese az uniós átlagnak, írta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán.

2022. augusztus 25., 09:42

Szerző:

 A poszthoz mellékelt táblázat szerint a magyar GDP-adat a harmadik legjobb uniós szinten, az ország előtt Szlovénia és Portugália szerepel a rangsorban 8,3 százalékkal és 6,9 százalékkal. Magyarországot a listán Spanyolország és Ciprus követi 6,3, illetve 6,1 százalékkal; a sereghajtó Szlovákia és Németország 1,6, illetve 1,5 százalékkal.

  A tárcavezető arra is kitért, hogy a háborús válság miatt egyre kedvezőtlenebbek a gazdasági kilátások egész Európában. „A cél az, hogy a romló környezetben is megőrizzük a magyar gazdaság stabilitását és növekedését” – szögezte le Varga Mihály.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.