Varga Judit: Visszavágunk! Nem hagyjuk szó nélkül a nemtelen brüsszeli támadásokat

Már megint harcolunk.

2021. augusztus 3., 07:34

Szerző:

Eddig soha nem látott mértékű támadás érte Magyarországot csupán azért, mert számunkra a gyermekek és a családok védelme az első és ennek fényében nem vagyunk hajlandóak beengedni iskoláinkba és óvodáinkba az LMBTQ-lobbit – írta Facebook-oldalán Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint a korábbi vitákat hivatalos utakon lezárta a kormány, a kérdésekre korrekten válaszoltak, eloszlatták az aggodalmakat és mindig betartottuk az alapító szerződésekben foglaltakat.

Érzékeny „brüsszeli ideget” találtak azonban most, mert a gyermekek védelmét fontosabbnak tartjuk az LMBTQ-lobbinál. Ezért most mindent bevetnek, elővették a régi vitákat, mindent a nyakunkba akarnak varrni – tette hozzá.

A kedden megjelent kormányhatározat hatalmával való visszaéléssel vádolja az Európai Bizottságot a jogállamisági jelentés kapcsán, amelynek forrásai véleménye szerint egyoldalúak és politikailag elfogultak, kettős mércét tükröznek Magyarországgal szemben, emiatt ténymegállapításai pontatlanok.

Az igazságügyi miniszter szerint azt várják el Magyarország független alkotmányos szerveitől, hogy egyes konkrét ügyekben a Bizottság által kívánatosnak tartott döntéseket hozzanak mind a tényekre, mind pedig a szabályozásra tekintet nélkül.

„Ez az Európai Bizottság részéről hatalommal való visszaélést jelent”.

Véleménye szerint a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét, szervezetét és igazgatását nemzetközi fórumok vizsgálták, és ezek alapján megállapítható, hogy a magyar alkotmányos keretek összhangban állnak az európai normákkal és számos uniós tagállam szabályozásához képest szélesebb körű intézményi garanciákat biztosítanak – tette hozzá Varga.

Az igazságügyi miniszter határozottan fogalmaz. Azt írja, a magyar kormány elutasítja a megalapozatlan és politikailag motivált aggodalmakat a magyarországi korrupcióellenes fellépéssel kapcsolatban, mert „Magyarországon európai összehasonlításban is kiemelkedő, részletes antikorrupciós stratégia, hatékony bejelentővédelmi rendszer és szigorú büntetőjogi szabályok érvényesülnek”.

Varga Judit szerint a Bizottság értékelésével ellentétben Magyarországon „valódi pluralizmus érvényesül a médiában: a baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiakörnyezettel ellentétben a magyar viszonyok kiegyensúlyozottabbak, mivel minden politikai nézet és irányzat eljuthat a nyilvánossághoz” – tette hozzá.

Az igazságügyi miniszter megalapozatlan aggodalmakról beszél, amelyekkel szemben Magyarországon a civil társadalom sokszínűségét a mintegy hatvanezer, szabadon létrehozott és működő civil szervezet bizonyítja.

Szerinte a jogállamisági jelentés csak a politikai nyomásgyakorlás eszköze, amely nem ad objektív és megalapozott képet a jogállamisági helyzetről sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamaiban, így ez a jelentés nem képezheti alapját további uniós mechanizmusoknak vagy eljárásoknak.

Elítéli ugyanakkor a „Bizottság beavatkozási kísérleteit Magyarország független alkotmányos szerveinek tevékenységébe”, és azt írja, minden érintett szerv nevében visszautasítják az Európai Bizottság nyomásgyakorlását egyes konkrét ügyek elbírálását illetően.

 

(Kiemelt kép: Varga Judit interjút ad a Le Monde francia napilapnak 2021. júliusában. Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.