Varga Judit: Kövér László a nők iránti tiszteletét fejezte ki, amikor Szabó Tímeáról beszélt

2020. május 9., 10:53

Szerző:

Meglehetősen erős interjút adott a Magyar Nemzetnek, meglehetősen erős kijelentésekkel Varga Judit igazságügyi miniszter. Kövér Lászlóról, akinek száján a Hír TV-ben Szabó Tímeáról csúsztak ki szintén erős mondatok, 

azt mondta, Kövér László szerinte

„a nők iránti tiszteletét fejezte ki,

amikor arról beszélt, hogy nem szeretne egy nőt hozzá méltatlan helyzetben látni. Arra az eszményre utalt, hogy a nőket bizonyos rájuk jellemző viselkedésformák miatt jobban tiszteljük”.

Egyebekben (is) megvédve a kormányt, a magyar járványügyi politikáról úgy vélte, hogy a hazai koronavírus-törvényről Nyugaton „előre megírták az ítéletet”, arról félretájékoztatták a nyugati tömegeket, de

„az online felületeken a kommentekből látszik, hogy a nyugati liberális véleménydiktatúrában felszabadítóan hat az őszintén kimondott szó.”

„Egykor szebb napokat látott pártcsaládunk szinte minden kérdésben belső vitákat folytat, így talán nem is az a fontos, hozzánk hogy viszonyulnak, vagy hogy mi lesz a Fidesszel, hanem az, hogy mi lesz a néppárttal, visszafordulnak-e a konzervatív irányba, vagy egyre liberálisabbá válnak, engedve egy szűk, de hangos kisebbség nyomásának” – mondta az ezek szerint már lejárt lemeznek tekinthető Európai Néppártról, hozzátéve, ő például lehet bátor, és kimondhatja, amit gondol, de ez nem igaz a Fidesz minden néppárti partnerére.

De beszélt a magyar virtust megelégelő Donald Tuskról, a Néppárt elnökéről külön is, akit gyakorlatilag teljesen leírt:

„Donald Tusk nem sikeres hazája belpolitikájában, és ez frusztrációhoz vezet, ami érződik a nyilatkozataiban.

Egykori európai csúcsvezetőként meg szeretné találni saját hangját, hogy a fősodorban maradhasson, és úgy gondolja, hogy ezért ki kell szolgálnia a liberális médiát is. Veszélyes játék ez, hiszen a végén nem lehet majd megállapítani, liberális vagy konzervatív politikusról van-e szó.

Most olyan erkölcsi szintre süllyedt Donald Tusk, amire már nincsenek szavak.”, mondta.

 

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.