Varga Judit igyekszik eloszlatni az aggodalmakat az uniós forrásokról

Tizenhét vállalást tett és teljesített menetrend szerint a magyar kormány, amelyről az uniós nagyköveteket is tájékoztatta – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter. 

2022. november 24., 13:16

Szerző:

Arról a 17 magyar vállalásról tájékoztatta az európai uniós tagállamok magyarországi nagyköveteit az igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten, amelyet a kormány az Európai Bizottság által jóváhagyott menetrend és tartalom szerint teljesített. A találkozót a budapesti cseh nagykövet, Tibor Bial kezdeményezte. Varga Judit azt írta csütörtökön Facebook-oldalán, hogy a kormány jelenleg a bizottság hivatalos értékelését várja. 

„A diplomatákat továbbá tájékoztattam arról is, hogy az igazságügyi kérdésekben felmerült módosításokat a Bizottsággal előzetesen egyeztetett menetrend szerint március 31-ig fogjuk teljesíteni” – áll a miniszter bejegyzésében.

(Kiemelt képünk: Varga Judit interjút ad a Le Monde francia napilapnak 2021. júliusában. Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

10:11

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók, jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

09:16

Lakástűzben meghalt egy ember hétfő éjszaka a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.