Varga Judit elmenekült Tordai Bence kérdései elől

Völner Pál egy mappával próbálta eltakarni Tordai telefonját.

2021. október 26., 18:06

Szerző:

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának az ülése után próbálta megkérdezni Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy ki adott engedélyt Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének megfigyelésére. A Párbeszéd politikusa a kérdezgetést élőben közvetítette közösségi oldalán.

Választ ugyan nem kapott a kérdéseire, de kedd délután Varga Judit egy Facebook-posztban megemlítette, hogy „Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ.”

Budapest 4. számú választókerületének ellenzéki képviselőjelöltjének videójának érdekes mozzanata volt, hogy Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára egy mappával próbálta eltakarni Tordai telefonját, hogy ezzel meghiúsítsa az élő felvételt. A politikus az esetet azzal kommentálta, hogy azért próbálta a folyosón kérdezgetni az igazságügyi minisztert, mert az Országgyűlés Igazságügyi bizottságában a fideszes többség leszavazta, hogy a Pegasus-ügyben kérdezhesse a minisztert.

(Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter megnyitó expozét tart az alaptörvény kilencedik módosítását tartalmazó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 18-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)