A választókörzetek eltörlését javasolja az MSZP-Párbeszéd és az LMP a második fordulóra

Három javaslatról tett ajánlatot a három párt az előválasztás második fordulójára.

2021. szeptember 28., 15:19

Szerző:

Közös sajtótájékoztatót tartott az MSZP-Párbeszéd és az LMP, amelyben egy hárompontos javaslatot mutattak be az előválasztás második fordulójára.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kifejtette, hogy mivel sokan éltek az előválasztás első fordulójában az online szavazás lehetőségével, ezért a második fordulóra el lehetne törölni a regisztrációt azok számára, akik az első fordulóban is az interneten szavaztak (és ezáltal regisztráltak). Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője vette át a szót, aki arról beszélt, hogy az előválasztás második fordulóját október 9 és 16 között tartsák, az eredeti október 4 és 10 közötti időpont helyett. A politikus szerint erre azért van szükség, mert így a második forduló két hétvégét is érint, vagyis a szavazni vágyók számára több lehetséges időpont állhat a rendelkezésre. 

Az utolsó pontot Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese jelentette be: a három párt szerint a második fordulóra el kellene törölni a választókörzeteket. A politikus részletezte, hogy ez megkönnyítené az olyan választók dolgát, akik nem tartózkodnak a választókörzetükben. Az első fordulóban azért lehetett csak a lakcímkártya szerinti körzetben szavazni, mert akkor a helyi országgyűlési-képviselőre is lehetett voksolni.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely előválasztási kampánynyitó rendezvénye a budapesti Madách téren 2021. szeptember 17-én, Budapesten. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

A Találj Magadra Egyesület célja, hogy a többi között szakmai segítséget és lelki támaszt nyújtson a sérült gyermeket nevelő családoknak.