Feljelenti a Jobbikot a Mi Hazánk

Választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz a Jobbik és a párt egy korábbi alkalmazottja ellen Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

2022. szeptember 22., 16:27

Szerző:

Csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a politikus a feljelentést azzal indokolta: tudomására jutott, hogy a 2019-es európai parlamenti választási kampányban a Jobbik egyik alkalmazottjának hangjával, egy nem létező közvélemény-kutató cég nevében hívtak fel tömegesen választókat; azt közölve velük, hogy két párt, köztük a Mi Hazánk támogatottságát két százalékosra mérték, így a rájuk adott voks „elveszett szavazat”.

Toroczkai az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul

Toroczkai László az esetet az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányaként említette, hozzátéve, felmerül annak gyanúja is, hogy külföldi titkosszolgálatok is beavatkoztak – akár bűncselekményeket is elkövetve – a magyar választásokba.

A Mi Hazánk elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: egy „névtelenséget kérő volt jobbikos alkalmazott” leveléből származnak a feljelentésében szereplő adatok; ugyanez a forrás azt közölte vele, hogy 2019 elejétől a Datadat Kft. révén kapott a Jobbik „fontos címlistákat”.

Toroczkai közölte azt is: Varga Judit igazságügyi miniszterhez és az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul amiatt, mert az ugyanezen forrásból kapott dokumentumok arra mutatnak, hogy a Datadatnak és a Jobbik akkori pártigazgatójának is köze lehet ahhoz a tömeges panasztételhez, amely miatt örökre törölte a közösségi médiaszolgáltató az ő több százezer követővel rendelkező Facebook-profilját.

Az egész magyar demokrácia érdeke, hogy ebben az ügyben induljanak eljárások – fogalmazott az utóbbi ügyről a Mi Hazánk elnöke, megjegyezve, ami akkor vele történt, az bárki mással is megeshet a jövőben.

(Kiemelt fotónk: Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. MTI/Mohai Balázs)