Gyurcsány Ferenc lefoglalózott egy lakást, Ungár Péter bankszámlája igencsak megfogyatkozott

2020. február 1., 12:26

Szerző:

Gyurcsány Ferenc DK-elnök friss vagyonnyilatkozata szerint 225 millió forint foglalót tett le egy lakásért. Pápai lakása és kötcsei háza továbbra is megvan, autója viszont nincsen.

Értékpapírban növelte vagyonát, jelenleg 734 millió forintja van, ami majdnem 75 millió forintos növekedést jelent. Bankszámlán 3,7 millió forintot tart, magánszemélynek kölcsönadott 12 millió forintot.

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Továbbra is tartozik banknak, hitele majdnem ugyanannyi, mint tavaly volt, 56 millió forint, és új elemként van egy 150 millió forintos értékpapír fedezetű hitele.

Az Altus Portfólió Kft.-ből 238 millió forintnyi osztalékhoz jutott, a tavalyi 298 millióhoz képest.

Az LMP-s Ungár Péter nyilatkozata nem mutat nagy mozgást azon kívül, hogy bankszámláján a 2018-as 82 milliós állapothoz képest tavaly már alig 14 millió forint volt, illetve van még egy 50 millió forintos számlakövetelése.

Tóth Bertalan MSZP-elnök ingatlanvagyonában egyelőre nincs változás, de egy 154 négyzetméteres családi ház adásvétele éppen folyamatban van. A szocialista politikusnak van életbiztosítása, és egy 7 millió forintos számlakövetelése, illetve egy 400 ezer forintos hitele is.

Kunhalmi Ágnes nevén továbbra is csak egy 57 négyzetméteres, XIII. kerületi lakás van, és még megvan a 2018-ban vásárolt Opel Astrája. Adóstárssal vállalt tartozása 3,8 millióról 2,5 millió forintra csökkent. OTP Lakástakarék Pénztáron kívül nincs megtakarítása.

A független Hadházy Ákos ingatlanvagyonában nincs változás, megvan a két szekszárdi lakása és a fácánkerti szőlője. Járműparkja ugyancsak változatlan, egy 2017-ben lízingelt Skoda Kodiaq-ból és egy 2015-ben vásárolt egy Trabant Combiból áll. Készpénze 200 ezer forinttal nőtt, 1,3 millióra, 25 milliós hitele pedig 22,5 millióra csökkent.

A szintén független Szél Bernadett ingatlanvagyona is változatlan, megmaradt tulajdonrésze egy budakeszi 90 négyzetméteres lakóházban, és Pátyon egy 170 négyzetméteres lakóházban. Képviselői illetményén túl ingatlan bérbeadásából havi 100 ezer forinthoz jut a Budántúli Waldorf Alapítványtól.

A Párbeszédes Szabó Tímea sem vett új ingatlant, két III. kerületi lakás tulajdonosa, az egyiknek fele részben. Továbbra is egy 2016-ban vásárolt Citroen C4-es autót használ. Hitele 8,3 millió forint, magánszemélynek 4 millió forinttal tartozik. Ingatlan bérbeadásból van még havi 180 ezer forintos bevétele.

Tordai Bence változatlanul egy budapesti lakás és egy magyarnádori családi ház résztulajdonosa. A Párbeszéd politikusa tavaly nem vett új autót, bár erre nem is volt szüksége, utoljára 2018-ban vásárolt egy Toyota Avensis Verso-t. A 16 milliós számlakövetelése 1,5 millióra csökkent, banknak viszont 19,6 millióval, magánszemélynek pedig 1,3 millióval tartozik.

Fotó: Merész Márton

A Jobbik frissen megválasztott elnöke, Jakab Péter vagyonnyilatkozata némileg szellősnek tűnik. A politikus 50 százalékos tulajdonosa egy miskolci lakásnak, autója, pénze továbbra sincsen, van viszont hitele. Ez utóbbi egy év alatt 10,7 millióról csökkent 10,1 millió forintra.

A kormánypárti politikusok és tisztségviselők vagyonnyilatkozatáról ebben a cikkünkben, Orbán Viktor és Áder János vagyonnyilatkozatáról pedig ebben a cikkünkben írtunk.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.