Vaddisznók mártóztak meg a Balatonban

Fürdőzők kaptak lencsevégre néhány önfeledten mártózó vaddisznót a Balatonban. Az állatok egy balatonmáriafürdői strand közelében kocogtak át a lejáró előtt.

2022. július 7., 10:15

Szerző:

Az állatokat egy arra járó turista le is fotózta, a jól elkapott pillanatot fel is töltötte egy közösségi csoportba – amit a Sonline.hu is közzétett.

Az állatok nem voltak szégyenlősek, hiszen az őket néző emberektől nem zavartatva folytatták útjukat a nádas rejtekébe.

A Balatonnál - élő víz lévén - nem ritka vendégek a vadon élő állatok. Legutóbb a rendőrség drónnal segített a Balaton Felvidéki Nemzeti Park munkatársainak az állatok tartózkodási helyének feltérképezésében.

Úgy tűnik a vaddisznók ebben az időszakban rendszeresen felkeresik a strandot, a fenti videó majdnem napra pontosan tíz éve készült, amikor a vízirendőrök egy kimerült vaddisznót mentettek ki a tóból.

(Kiemelt kép: Vaddisznók a Balatonban. Fotó: Hetényi Dávid/Sonline.hu)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.