Vaddisznó miatt lezárták a Margitszigetet

A rendőrség az emberek biztonsága érdekében lezárta a Margitszigetet délután, majd háromnegyed ötkor feloldották. A terület átvizsgálása során nem találták meg a vaddisznót, ami valószínűleg elúszott a szigetről.

2023. január 4., 16:54

Szerző:

Vaddisznó miatt lezárták a Margitszigetet szerda délután – közölte a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányág Tevékenység-irányítási Központjába három óra után többen bejelentés érkezett, hogy egy szabadon kószáló, nagy testű vaddisznó van a szigeten

Az emberek biztonsága érdekében a rendőrök nem engedik be a szigetre se a járműveket, se a gyalogosokat, és értesítették az illetékes vadásztársaságot.

Frissítés!

A rendőrség azóta már feloldotta a lezárást a Margitszigeten, mivel a vaddisznó feltehetően már kiúszott a szigetről. A rendőrök viszont továbbra is járőröznek.  A terület átivizsgálása során nem találták a vaddisznót - a szakember véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a szigetet, ezért a forgalomkorlátozást 16 óra 45 perckor feloldották – részletezték közleményükben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Richard Atrero de Guzman / Nurphoto/AFP)

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.