Vaddisznó miatt lezárták a Margitszigetet

A rendőrség az emberek biztonsága érdekében lezárta a Margitszigetet délután, majd háromnegyed ötkor feloldották. A terület átvizsgálása során nem találták meg a vaddisznót, ami valószínűleg elúszott a szigetről.

2023. január 4., 16:54

Szerző:

Vaddisznó miatt lezárták a Margitszigetet szerda délután – közölte a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányág Tevékenység-irányítási Központjába három óra után többen bejelentés érkezett, hogy egy szabadon kószáló, nagy testű vaddisznó van a szigeten

Az emberek biztonsága érdekében a rendőrök nem engedik be a szigetre se a járműveket, se a gyalogosokat, és értesítették az illetékes vadásztársaságot.

Frissítés!

A rendőrség azóta már feloldotta a lezárást a Margitszigeten, mivel a vaddisznó feltehetően már kiúszott a szigetről. A rendőrök viszont továbbra is járőröznek.  A terület átivizsgálása során nem találták a vaddisznót - a szakember véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a szigetet, ezért a forgalomkorlátozást 16 óra 45 perckor feloldották – részletezték közleményükben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Richard Atrero de Guzman / Nurphoto/AFP)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.