Vádat emeltek a gyrosvágó késsel támadó szakács ellen

Egy reklamáló vásárlóval szólalkozott össze, aki a panaszkönyvet kérte. A vágást egy társa kapta, aki a szakács felé dobott egy fóliatekercset.

2021. április 23., 15:14

Szerző:

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy budapesti, IX. kerületi gyorsétterem 27 éves szakácsával szemben, aki még 2018. július 16. napján este sebesítette meg az egyik reklamáló vevőjét.

A vádirat szerint aznap este egy baráti társaság tért be a gyorsétterembe, ahol a társaság egyik tagját a szakács nem szolgálta ki, amit a vevő sérelmezett, és a panaszkönyvet kérte, de ezt a szakács megtagadta.

Ekkor a szóváltásba bekapcsolódott a baráti társaság másik tagja is – a későbbi sértett – aki a gyorsétteremből kifelé menet a pulton talált fóliatekercset a vádlott felé dobta.

Erre a vádlott a nála lévő 35 centiméter pengehosszúságú, a készülő gyroshús vágására használt késsel közepes erővel a sértett fejére csapott, akinek a bal szemöldökétől a tarkójáig csontig hatoló 13 centiméter hosszú vágott sérülése keletkezett.

Mivel a sérülés tényleges gyógytartama 8 napon belüli, de a támadott testtájékra, az elkövetés eszközére és a sújtás erejére figyelemmel a sértettnek közvetett  életveszélyes sérülése is keletkezhetett volna, a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vádlott szabadlábon védekezik, a bírósági ülésen történő beismerése és a tárgyalás jogáról lemondása esetére az ügyészség a vádiratban 2 év 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnál.

(Kiemelt képünk: BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.