Vácon mínusz kilenc fok volt, de így is több száz ember ment el tüntetni az Orbán-kormány politikája ellen

2018. december 20., 10:20

Szerző:

Szerdán Nyíregyházához és Egerhez hasonlóan Vácon is utcára vonultak az emberek tiltakozni az Orbán-kormány politikája ellen és szolidaritást vállalni a budapesti tüntetéshullám résztvevőivel. 

Fotó: Szarka Zoltán

A városban  mínusz 9 °C fok volt, aminek ellenére a szervezők közlése szerint négyszázan mentek el tüntetni táblákkal, zászlókkal a kezükben.

Fotó: Vácért Lokálpatrióta Egyesület

Ami a felszólalásokat illeti, a tüntetésen felolvasták az ellenzék követeléseit, Matkovich Ilona önkormányzati képviselő, újságíró, a tüntetés szervezője pedig a médiában uralkodó állapotok tarthatatlanságáról, az ellenzékiek üldözéséről, illetve a váci önkormányzati működés visszásságairól beszélt. A demonstráción felszólalt Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa mozgalom nevében, a jobbikos Fehér Zsolt és a párbeszédes Tordai Bence, és felolvasták Beer Miklós váci megyéspüspök üdvözlő levelét is.

A szervezők közlése szerint ez volt az utóbbi évtizedek legnagyobb formátumú politikai demonstrációja Vácon.

Fotó: Vácért Lokálpatrióta Egyesület

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.