Kárpátaljai férfiakat tartóztattak fel a magyar-ukrán határon

Egy tizenkét férfiból álló, illegális határárlépést megkísérlő csoportot tartóztattak fel és vettek őrizetbe az ukrán határőrök a magyar határnál.

2024. január 3., 19:25

Szerző:

Az ukrán országos határőrszolgálat közleménye szerint az eset kedden történt és a munkácsi határőrkülönítmény tartóztatta fel a férfiakat. Az illegális határátlépést megkísérlők valamennyien kárpátaljaiak. A határőrszolgálat közölte, hogy a csoport megpróbált elmenekülni, emiatt a határőrök több figyelmeztető lövést adtak le.

A további intézkedések során az ukrán hatóságok megállapították az embercsempész személyazonosságát, aki saját járművével szállította a csoportot a határra. A határőrség közölte, hogy a sofőr minden egyes „utasától” fejenként 12 ezer hrivnyát (körülbelül 112 ezer forintot) kapott. A határőrök később a rendőrökkel együttműködve őt is őrizetbe vették.

(Kiemelt képünk illusztráció. Rendőrök ellenőrzik az autókat, miközben embercsempészek után kutatnak az M5-ös autópályán a szerb határ és a magyar főváros között Szatymaz közelében 2015. szeptember 3-án éjszaka. Fotó: Segesvári Csaba / AFP)