Rekordokat döntöget az Ukrajnából érkező menekültek száma

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint közel 16 ezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra pénteken.

2023. január 14., 09:14

Szerző:

Az ukrán-magyar határszakaszon 6204-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9560-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 213 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

(Kiemelt kép: Ukrajnából érkező menekültek a beregsurányi határátkelőnél, 2022. február 24-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

2023. január 31., 15:13

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében