Újra nyomoznak Orbán kiruccanása miatt

Az ügyészség utasítására a bíróság újra nyomoz a miniszterelnök márciusi olaszországi magánútja miatt.

2023. június 19., 08:48

Szerző:

Újra nyomoznia kell az ügyészségnek Orbán Viktor olaszországi magánútja miatt, amire márciusban a honvédség repülője vitte el – írja az mfor. Hadházy Ákos feljelentését az ügyészség elutasította, ezért a bíróságtól felülvizsgálatot kért, amely új nyomozást rendelt el.

"Az ügyészségnek már papírja van arról, hogy a miniszterelnököt védve slendriánul végezte a munkáját" – posztolta ki Facebook-oldalára az ellenzéki politikus.

"A bíróság pl. nagyon hiányolta, hogy az ügyészség miért nem járt utána, hogy mennyivel lett volna olcsóbb Pestről menetrend szerinti repülővel kiutazni, mint ezer km-es kerülőre utasítani a honvédségi Airbus-t. Persze az ügyészségnek sok eszköze van a nyomozás szabotálására, pl. évekig tologathatja az aktákat, aztán a végén bemondja, hogy nem tudja, mennyi lett volna menetrend szerint a jegy, vagy nem tudja, ki döntött a gépeltérítésről."

(Kiemelt képünk illusztráció. Dassault Falcon 7X katonai repülőgép száll fel a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisán Kecskeméten 2020. június 9-én. MTI/Ujvári Sándor)