Újra nyílt az Avocado

Egy már működő éttermet bezárni és friss tulajdonosként újrapozícionálni nem egyszerű feladat főként ha a régi helyhez kötődtek már érzések, vélemények, ízek. Az Avocado tulajdonosai mégis belevágtak.

2011. március 7., 14:51

A földszint és a galéria század eleji hangulatával, a magyar színművészet egyik népszerű alakjának, Karády Katalin emlékének adózunk, tisztelgünk. A kiváló művész a múlt században ebben a házban – Nyári Pál utca 9. – élt és vált az ország kedvencévé.


Az Avocado étterem nemcsak attól különleges, hogy bensőséges, nosztalgikus hangulatával kiemelkedik az V. kerületi éttermek közül, hanem attól is, hogy hagyományőrző, és kínálatával a minőségi gasztronómia területére kalauzolja látogatóit. E gondolatsort igazolja az étterem-kávézó berendezése, miliője, az ott dolgozók szakértelme, és a vendégek iránti elkötelezettsége is – mondja az egyik társtulajdonos, aki – mivel ő egyben a méltán híres Patyolai pálinka tulajdonosa is – nem csupán az ételkínálattal hanem különleges pálinkákkal, sőt abból készült kísérleti koktélokkal is szeretném meglepni az ide betérőket. Elmondásuk szerint Szeretnének új színt, stílust és szemléletet vinni a magyar gasztronómiába. Étlapuk egyszerűen, közérthetően megfogalmazott, de kivételes, speciális ételeket tartalmaz, amihez kiváló alapanyagok sora és a magas színvonalú technológia társul.

Visszahívott tejtermék került a boltokba – a Kifli.hu azonnali intézkedéseket tett egy lejárt szavatosságú, laktózmentes Mizo UHT tej kapcsán. A hatóság arra figyelmeztet: a termék fogyasztása egészségügyi kockázatot jelenthet, ezért senki ne igyon belőle, és vigye vissza, ha vásárolt belőle.