Újabb vállalkozással bővült Kósa Lajos 83 éves édesanyjának a céghálója

2019. február 8., 08:57

Szerző:

Tovább bővül Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő édesanyjának a céghálója. A 83 éves asszony érdekeltségébe tartozó, fő tevékenysége szerint sertéstenyésztéssel foglalkozó Méker Kft. szerezte meg december 13-án a nyomdai előkészítő tevékenységet folytató Kaméleon Dizájn Nyomdai Előkészítő és Reklámtervező Kft.-t – írja az mfor.

A Mékerről januárban a 24.hu írta meg, hogy a Bászna Gabona Kft. tulajdonosa lett, az MFor a cégadatok alapján azt írja, hogy mind a három említett cégnek egy szabolcsi városban, Mátészalkán van a székhelye. A MFor szerint a Kaméleonnak az elmúlt években nem ment jól, 2-4 milliós nettó értékesítési árbevétel mellett 1,2-4,4 millió forintos negatív adózás utáni eredményt mutatott, vagyis veszteséges volt a cég. Korábban, 2015-ig jobban ment a vállalkozásnak, akkoriban 9-12 milliós árbevétel mellett volt olyan év, amikor 3,6 milliós eredményt értek el.

A Méker akkor kapott országos figyelmet, amikor kiderült, hogy a cég 123 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert egy sertéstelepek korszerűsítését támogató pályázaton. A kft. egyébként lízingel egy BMW K1600-as luxus-motorbiciklit is, pont olyat, amilyennel Kósa Lajos a kormánypárt 2017-es szeptemberi kihelyezett frakcióülésére érkezett 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.