Újabb tizenkét súlyos koronavírusos beteget szállítanak Magyarországra Romániából

Egyre romlik a szomszédban a járványhelyzet.

2021. október 15., 18:27

Szerző:

Újabb tizenkét, súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra – írja a Transindex a román egészségügyi minisztérium tájékoztatása alapján. Öt intubált beteg Debrecenbe kerül, hét páciens Szegedre, utóbbiak közül ketten intubáltak, öt pedig oxigénmaszkot igényel. A minisztérium szerint valamennyi beteg szállítható, állapotuk stabil – jelenleg Bukaresten vagy az ország különböző kórházainak sürgősségi részlegén vannak.

Románia múlt héten kezdett tárgyalásokba a magyar hatóságokkal egyes súlyos állapotban lévő koronavírusos fertőzöttek  átszállításáról. A megegyezés alapján Magyarország 50 beteget vállalt át.

(Kiemelt képünk illusztráció. Ápoló beteget lát el a Jósa András Oktatókórház COVID-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én. Fotó: MTI/Balázs Attila)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.