Újabb tizenkét súlyos koronavírusos beteget szállítanak Magyarországra Romániából

Egyre romlik a szomszédban a járványhelyzet.

2021. október 15., 18:27

Szerző:

Újabb tizenkét, súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra – írja a Transindex a román egészségügyi minisztérium tájékoztatása alapján. Öt intubált beteg Debrecenbe kerül, hét páciens Szegedre, utóbbiak közül ketten intubáltak, öt pedig oxigénmaszkot igényel. A minisztérium szerint valamennyi beteg szállítható, állapotuk stabil – jelenleg Bukaresten vagy az ország különböző kórházainak sürgősségi részlegén vannak.

Románia múlt héten kezdett tárgyalásokba a magyar hatóságokkal egyes súlyos állapotban lévő koronavírusos fertőzöttek  átszállításáról. A megegyezés alapján Magyarország 50 beteget vállalt át.

(Kiemelt képünk illusztráció. Ápoló beteget lát el a Jósa András Oktatókórház COVID-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én. Fotó: MTI/Balázs Attila)

07:56

Szinte valamennyi magyarországi vállalkozás rendelkezik a váratlan helyzetek kezelését segítő biztosítással – derül ki a Hungarikum Alkusz Cégcsoport felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.