Újabb hotelt szerzett magának Mészáros Lőrinc Ausztriában

2018. március 10., 16:54

Szerző:

A magyar határtól alig háromórányi útra fekvő, négycsillagos Hotel Relax Resort után most a Hotel Alpenblicket is megszerezte a felcsúti polgármester – tudta meg a Hír Tv. Mészáros Lőrinc a riport szerint már az osztrák síparadicsomban is hasít.

A most megszerzett, családbarát szállodát egy osztrák vállalkozó építette, 2013-ban került magyar kézre. Az új magyar tulajdonos több százezer euróért újíttatta fel, majd két év után ő is túladott rajta. Méghozzá igencsak gyanús körülmények között.

Az osztrák Mészáros-szállodákat üzemeltető cég először a szintén Mészáros-érdekeltségű, ma már Opus Globan Nyrt. néven működő Opimus Group Nyrt.-é volt, majd portfóliórendezés miatt átkerült egy másik Mészáros-társasághoz, a Konzum Nyrt.-hez. A négycsillagos hotelt a Buda-Cash-vagyonból építették. 

A Buda-Cash-ügyfelek reménykedhettek volna abban, hogy a felelős vezetők magánvagyona befordul az ő kártalanítási alapjukba. Csakhogy az érintettek olyan utat választottak, hogy nem közvetlenül magánszemélyként, hanem cégeken keresztül birtokolták az Opus, vagy korábban az Opimus részesedését, ilyen szempontból ki tudták vonni ezt a vagyonelemet a kártalanításból – magyarázta Brückner Gergely, az Index újságírója a műsorban.

A Hír Tv Célpont című műsora szerint a felcsúti polgármesternek továbbá más osztrák érdekeltségei is vannak, hisz Bécsben parkoltatja luxus-magánrepülőjét is.

Nem véletlenül, hiszen Mészáros Lőrinc igen sokszor jár Svájcban, Zürichben, Genfben és Bázelben. Megfordult néhányszor olyan offshore-szigeteken, amelyet az európai üzleti életben elég sokszor használnak a tulajdonosok elfedésére. Ebből nyilvánvalóan arra lehet következtetni, hogy a Mészáros Lőrinc, Szíjj László párosnak vannak olyan érdekeltségei, mondjuk a Guernsey-szigeteken, amelyekkel kapcsolatban időnként ügyeket kell intézniük.

A polgármester luxusgépe emellett egy év alatt hatszor is landolt Svájcban. A Célpont információi szerint Mészárosék nem családlátogatáson járhattak Svájcban, ahol a társasági adó is alacsonyabb, mint Magyarországon, és privát bankszámlákat is érdemes lehet nyitni.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.