Újabb hazug videóval támadja az Orbán-kormány, Guy Verhofstadt megint keményen visszaszólt

2018. október 15., 07:10

Szerző:

„Ideje felrázni Brüsszelt! Védjük meg Európát!” Ezzel a mottóval készült az a videó, amely Guy Verhofstadtot, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának vezetőjét állítja célkeresztbe, amiért állítása szerint támogatja a bevándorlást, és ismét összemossa a menedékkérőket a terroristákkal.

A videó Kovács Zoltán kormányszóvivő blogján, a külföldnek szóló kormányzati hírekkel teli  About Hungary honlapon jelent meg azzal a kommentárral, hogy az Orbán-kormány nem hagyja megválaszolatlanul azt a sértést, amit a Sargentini-jelentés jelent. „Világossá szeretnénk tenni az európai közvélemény előtt, hogy nem akarunk bevándorlóországgá válni" – áll az oldalon.

„Ez Guy Verhofstadt, aki több bevándorlást akar – kezdődik a videó, amelynek a következő jelenetében megjelenik a politikus, és azt mondja: – Szükségünk van a migrációra. Csakhogy látszik és hallatszik, hogy Guy Verhofstadt folytatja a gondolatmenetet, ezt a folytatást azonban kihagyták a jelenetből.

Ez nem véletlenül, az ugyanis, amit az Európai Parlament liberálisainak (ALDE) a frakcióvezetője valójában mondott, ígx hangzik: 

– Szükségünk van a migrációra, de legális migrációra van szükségünk.

Jelenleg pont az ellenkezője igaz: illegális migrációt tapasztalunk és embercsempészetet. Ki kell alakítanunk – ahogyan a kanadaiak, az ausztrálok, az amerikaiak már megtették – egy legális gazdasági bevándorlási politikát. Mert több országban – Németországban biztosan – szükségünk lesz jól képzett, Európán kívülről érkező fiatalokra, akik építhetik a gazdaságot”

– – nyilatkozta a politikus a még 2014-ben készült interjúban.

Ezzel szemben a kormányzati videóban az hangzik el angolul, hogy 1,8 millió migráns lépett be az Európai Unióba 2015 óta, és több millió akar még idejönni. „A válság kezdete óta több százan vesztették életüket Európa-szerte bűnös támadásokban. Az erőszakos bűncselekmények száma nő, Guy Verhofstadt pedig még több bevándorlást akar”  – hangzik el az Orbán-kormány videójában, amelynek a készítők ezután újra bevágják a manipulált, töredékes Verhofstadt-idézetet. 

Az ALDE frakcióvezetője egyébként maga is reagált a filmecskére, azt írva:

„Orbán-kormány egy újabb videót terjeszt, aminek üzenete: »Védjük meg Európát!« Egyetértek! Védelemre van szükségünk az olyan populisták hírhamisításaitól, mint ő!”

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.