Új államtitkár felel a kormány családpolitikájáért

Más változások is történtek a kormányban.

2024. augusztus 1., 10:35

Szerző:

A kormány javaslatára Sulyok Tamás új államtitkárokat nevezett ki. Koncz Zsófia országgyűlési képviselőt családokért felelős államtitkárnak nevezte ki.

Koncz Zsófia az elmúlt években miniszterhelyettesként dolgozott előbb a Technológiai és Ipari Minisztériumban, majd az Energiaügyi Minisztériumban. Munkájára, széleskörű tapasztalatára a családtámogatások további egyszerűsítésének és bővítésének előkészítésében számít Hankó Balázs - írták a közleményben. 

„Isten hozott újra, Ági!"

Koncz Zsófia Hornung Ágnest váltotta a poszton. Utóbbi az otthonteremtés finanszírozásához kapcsolódó pénzügyi folyamatok szabályozásának felülvizsgálatáért és egyszerűsítéséért, valamint a lakossági állampapír-stratégia megújításának koordinációjáért felelős kormánybiztosként folytatja munkáját - közölték.

“Közel 6 éve búcsúztam el Hornung Ágnes államtitkár asszonytól, aki akkor anyai örömök elé nézett. Azóta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkáraként, 2023-tól pedig országgyűlési képviselőként szolgált”

– posztolta Varga Mihály a Facebook oldalán.

A Pénzügyminisztériumot vezető miniszter azt is leírta, mi lesz Hornung Ágnes feladata: kormánybiztosként felel majd az otthonteremtés finanszírozásához, valamint a lakossági állampapír-stratégia megújításához kapcsolódó területekért.

“Isten hozott újra, Ági! Az új feladatokhoz sok sikert és jó munkát kívánok!” 

– fogalmazott Varga Mihály a Facebook-oldalán. 

Tavaly a Szerencsejáték Zrt. 2017 óta 27 befogadó játszóteret épített országszerte, amelyeknek a különlegessége, hogy akadálymentesen megközelíthetők, az egyes játékelemek között kerekesszékkel segítség nélkül lehet közlekedni és magukat a játékelemeket fogyatékossággal élő gyermekek önállóan tudják használni. Közleményük szerint Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Szerencs és térsége országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadón azt mondta: „Szerencsnek és az egész térségnek nagy öröm ez a különleges játszótér. Köszönet a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy a vármegye első ilyen játszótere a városunkban jöhetett létre. Külön köszönet, hogy arra is nyitottak voltak: a játszótéren a város életében meghatározó, idén 100 éves szerencsi csokoládé története is megjelenhessen”.

A tárca tájékoztatott arról is, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium közigazgatási államtitkára Ujsághy György lesz, aki több mint egy évtizede több tárcánál vezetőként látott el jogi, koordinációs és irányítói feladatokat. Jogi és koordinációs helyettes államtitkárként Halász Zsolt csatlakozik hozzá.

(Fotó: Gyermekvasut.hu)