Nincs vége a káosznak: Van, aki mégis megkapta az oltást a tegnapi bejelentés ellenére

Az oltóanyagot állítólag az adatbázishiba ellenére kiszállították az oltópontokra, így nem volt akadálya az oltásnak.

2021. március 6., 14:43

Szerző:

Annak ellenére, hogy a kormány - technikai hibákra hivatkozva -  lemondta a hétvégi tömeges oltást, sok 60  év alatti krónikus beteg mégis megkapta az AstraZeneca vakcináját valamelyik oltóponton - írja a 444.hu közösségi médiás értesülésekre hivatkozva. Mint írják, az információ Twitter- és Facebook-posztokból, üzenetekből és olvasói levelekből származik.

A lap azt írja, nem hivatalos forrásokból többen is megerősítették, hogy aki a bejelentés és a tegnapi lemondó SMS ellenére megjelentek az oltóponton, mégiscsak megkapták az oltást. Az RTL Híradó értesülései szerint pénteken a kórházak értesítést kaptak az országos kórház-főigazgatóságtól, hogy a vakcinákat az adatbázishiba ellenére kiszállítják, és ha valaki, aki nem értesült a problémákról, mégis megjelenik az oltóponton, annak adják be a vakcinát. 

(Kiemelt kép: MTI/Bús Csaba)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.