Úgy tűnik, mégis lesz Kerényi-féle keresztény elittábor

2018. április 27., 09:07

Szerző:

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a kormányelit gyerekeinek szervez Gizella névre keresztelt gyerektábort Vörösberényben, amihez nagyvonalú állami támogatást kap – írta meg pár hónapja az azóta megszűnt Magyar Nemzet.

A cikk szerint s tábor helyszíne a Balatonalmádi tulajdonában álló jezsuita rendház lesz és csak nagyon szűk réteget hívnak meg rá, főként államtitkári és miniszteri csemetéket. Lesz benne bicikli- és úszásoktatás, vitorlástanfolyam, kirándulás Tihanyba, Pannonhalmára, Veszprémbe. Meg centuriában masírozó római katonacsapat, „leányok versengése a Vesta-szüzek leánykarikázójában", templomtúra.

Nem sokkal később, Lázár János egy kormányinfón cáfolta, hogy bármi is lesz Kerényi Imre elképzeléséből. Mint mondta, Kerényi egy kiváló művészember, aki álmodott valami, ami nem úgy lesz. Hozzátette: ő nem adja semmilyen tábornak a gyerekeit, mert így is keveset látja őket.

De mit ad Isten, az Mfor.hu kiszúrta, hogy a balatonalmádi képviselő testületi ülés napirendjére nem vette a „Vörösberény-program 2018/2019"-et, melynek mint kiderült, alprogramként lenne része Kerényi tábora. Úgy fest, az első turunus csak jövőre indulna és a kezdeti 250 ezres ár helyett már csak 200 ezerbe kerülne.

Az előterjesztéshez a Vörösberény-program 2018/2019 költségvetését is csatolták. Ez alapján összesen 43,78 millió forintba fog kerülni a háromszor kéthetes turnus és a 30 gyerek felszerelése és ellátása.