Úgy tűnik, elmúlt a terrorveszély, eltűntek a TEK harci járművei a Vörösmarty térről és a Bazilika mellől is

2017. december 25., 19:18

Szerző:

Hétfőre a Vörösmarty térről és a Bazilika mellől is elvitték a Terrorelhárítási Központ BTR-80 típusú kétéltű páncélozott harci járművét – derül ki az Index cikkéből. A TEK-et azért vzényelték ki a helyszínre hogy őrködjön a karácsonyi vásár nyugalma felett, a portál kérdésésre pedig a szervezet úgy válaszolt, hogy „a belügyminiszter utasításának megfelelően, az általa előírt időintervallumban” volt kint a két harci jármű. Ez nyilvánvalóan azt sugallja, hogy a Belügyminisztérium megítélése szerint csökkent a terrorveszély Budapest belvárosában, a TEK pedig azzal nyugtatta meg az Indexet, hogy „a fizikai jelenlét mellett a TEK természetesen az ünnepek alatt is figyelemmel kíséri és elemzi a lehetséges kockázati tényezőket és a partnerszolgálatokkal folyamatosan együttműködve ellenőriz és értékel minden információt”, hogy a magyar emberek biztonságban tölthessék az ünnepeket.

Fotó: 444.hu/olvasó

Csütörtökön a Vörösmarty térit valaki vörös festékkel le is fújta, miközben a TEK kommandósai a harci jármű túloldalán ültek egy yisbuszban, amit Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója később úgy magyarázott, hogy valaki a váltásidőt használta ki a felirat elkészítéséhez.

    

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.