Tűzoltásként hárommilliárdnyi orvostechnikai eszközt kap a Honvédkórház

2019. január 24., 19:25

Szerző:

Több mint 3 milliárd forint értékben szereztek be új orvostechnikai eszközöket – köztük mammográfkészüléket, sterilizálós berendezést és gyógyszeradagolókat – a budapesti Honvédkórházban az Egészséges Budapest Program keretében - jelentették be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, a 3,4 milliárd forintos beruházás keretében 149 új, korszerű eszközt szereztek be, amelyeket 19 egészségügyi egységnél helyeznek el.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere emlékeztetett, a központi régió, benne Budapest 4 millió ember ellátásáért felel. A központi régió fejlesztésénél négy centrumkórházat, 24 társkórházat és 32 járóbeteg-szakrendelőt hoznak létre.

A miniszter elmondta: a régiót érintő diagnosztikai fejlesztés összesen 19 nagy teljesítményű diagnosztikai eszközt, köztük több MR-, CT-berendezést, röntgengépeket, korszerű, digitális mammográfot, lineáris gyorsítót foglal magában.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.