Tüntetést szerveznek a Nemzeti Nyomozó Iroda épülete elé, amiért megszüntették az Orbán vejével kapcsolatos nyomozást

2018. november 11., 17:40

Szerző:

Állampolgári tiltakozó akciót szervez november 12-én 17.30-ra a Nemzeti Nyomozó Iroda épületéhez a Főnix mozgalom. A szervezet az ellen tiltakozik, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István egykori cége, az Elios ügyében.

„Fel kell tennünk a kérdést a nyomozó hatóságnak: Mégis mi folyik itt?!  Kiket védtek? Kiket szolgáltok?” – írta a mozgalom Facebook-bejegyzésében.

Az épületet fényforrásokkal fogják megvilágítani, utalva arra, hogy Tiborcz cége uniós közvilágítási pályázatokon nyert milliárdokat, amiről az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) megállapította, hogy szabálytalanul történt.

„Várunk minden felelős állampolgárt, aki úgy érzi, elege van ebből az átkozott sötétségből. Nem lophatják el tőlünk a fényt, a biztonságot, és a jogállamba vetett maradék bizalmunkat. Világítsunk rá az igazságra!” - írták.

Az állampolgári tiltakozás szervezője Horgas Péter, a Főnix Mozgalom alapító tagja.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.