Tragédiával indult az év: Frontális baleset történt a 65-ös főúton

Kéty külterületén ütközött össze két, egymással szemben haladó személyautó.

2024. január 1., 15:16

Szerző:

Két személygépkocsi ütközött a 65-ös főúton, Kétyen, egy 58 éves férfi a helyszínen meghalt – közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Tolna vármegyei település külterületén, az út 17-es kilométerénél történt frontális ütközésben az egyik autó vezetője vesztette életét, utasa súlyosan megsérült. A másik járművet vezető, fiatal férfi életveszélyes sérülést szenvedett.

Az út érintett szakaszát a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességben lezárták, a rendőrség a teveli elágazóban, illetve Zomba központjában Zomba-Kisdorog-Tevel felé tereli el a forgalmat.

(Képünk illusztráció. Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Tegnap 21:37

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Tegnap 18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.