További 190 millió forint támogatást vont el az állam Iványi Gáboréktól

Az állam azt üzente a MET-nek, hogyha nem tudják fenntartani az iskolákat, adják át az államnak.

2021. június 29., 08:25

Szerző:

Több óvoda, iskola és szakképző fenntartása miatt a normatív támogatás mellett további 190 millió forintos kiegészítő támogatásban részesült eddig a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. Ezt azonban most elvették tőlük – jelentette ki az RTL Klubnak Iványi Gábor, a MET vezetője.

A lelkész szerint a támogatás kiesése mintegy 50 intézményt, és 2300 hátrányos helyzetű diákot érint, miután a köznevelési szerződést mondta fel nemrég a kormány a koronavírusos helyzetre hivatkozva. Ennek az összegnek a sokszorosát elherdálják, vagy zsebre teszik –  tette hozzá Iványi Gábor, majd megjegyezte: egy magát kereszténynek valló állam ezt nem tenné meg velük – írja a 24.hu.

Az állam azt üzente a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek, hogy amennyiben nem tudják fenntartani az iskolákat, adják át az államnak. Ezt azonban Iványi Gáborék nem akarják megtenni.

(Kiemelt kép: Iványi Gábor a gyöngyöspatai romák kártéritési perében hozott döntés be nem tartása elleni tüntetésen 2020. február 23-án. Fotó: Pesti Hírlap archív)