Tour de Hongrie – Jelentős közlekedési változások a fővárosban

Közlekedési változásokra, korlátozásokra kell készülni ma Budapesten a Tour de Hongrie mezőnyének megérkezésekor, a lezárások BKK-járatokat is érintenek.

2023. május 14., 07:47

Szerző:

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte, hogy vasárnap hajnaltól 18 óráig lezárják az Árpád fejedelem útját, valamint a Margit híd alatti területet, majd 8 és 16 óra között korlátozásokra kell készülni az Árpád fejedelem útja-Elvis Presley tér-Margit híd-Jászai Mari tér útvonalon.

Lezárások lesznek továbbá az id. Antall József rakpart (pesti alsó rakpart)-Széchenyi tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Apród utca- Attila út-Alagút-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem tér-Bem rakpart-Árpád fejedelem útja útvonalon. 

A lezárások miatt vasárnap a 2-es, 2B és a 23-as villamosok 7 és 16 óra között – az Eötvös téri útátjáró zárása miatt – két szakaszon, a Jászai Mari tér és Széchenyi István tér, illetve a déli végállomások és a Boráros tér között közlekednek; a kimaradó szakaszon a 15-ös busszal lehet utazni. 

A 4-es és a 6-os villamosok 9-től 15 óráig nem állnak meg a Margitszigetnél; a 19-es villamos hajnaltól előreláthatólag 17 óráig két szakaszon, Kelenföld vasútállomás és a Batthyány tér, illetve a Bécsi út/Vörösvári út és a Széll Kálmán tér között jár. 

Hajnaltól a 41-es villamos és az N19-es nosztalgia villamos előreláthatólag 17 óráig módosított útvonalon, a Krisztina körúton közlekedik. 

Több autóbusz útvonala is megváltozik, ezért a BKK a BudapestGO alkalmazás használatát ajánlja, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Hrenkó Norbert (magyar válogatott) (b) és Filutás Viktor (a Giotti Victoria Savini Due csapat tagja) a 42. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny ötödik, utolsó szakaszán Budapesten 2021. május 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.