Tóth Csaba: Nem számíthatok pártatlan, kiegyensúlyozott műsorvezetésre a Partizánon

Az MSZP-s országgyűlési képviselő a közösségi oldalán magyarázta el, miért nem vett részt a tegnapi előválasztási vitán. 

2021. szeptember 14., 19:58

Szerző:

A Partizán nevű csatorna hétfő este tartotta meg a zuglói körzet előválasztási vitáját. A meghívottak közül azonban csak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő vett részt az eseményen, teljesen egyedül. Tóth Csaba, a választókerület jelenlegi országgyűlési képviselője ugyanis nem jelent meg a csatorna stúdiójában. Hétfőn egyébként feljelentette a Partizánt, mert véleménye szerint a csatorna valótlanságokat állított vele szemben, amikor Karácsony Gergellyel készítettek miniszterelnök-jelölti portrét. 

Tóth Csaba a közösségi oldalán ma válaszolt azokra a bírálatokra, amelyek arról szóltak, hogy nem volt hajlandó részt venni a YouTube-csatorna által rendezett vitán. „Az elmúlt hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy nem számíthatok pártatlan, kiegyensúlyozott műsorvezetésre a Partizánon. Többször olyan kijelentések hangoztak el a műsorvezető szájából, ami miatt kénytelen voltam pert indítani. Kihívóm hazug, bizonyítatlan, légbőlkapott vádait ismételgetik velem szemben folyamatosan. Azokat, ami miatt a 444.hu-t pár napja helyreigazításra kötelezte a bíróság” – írta a Facebookon az MSZP-s országgyűlési képviselő. Tóth szerint a tegnapi vitán nyilvánvalóvá vált, hogy a Partizán Hadházy Ákost favorizálja, és emiatt is értelmetlen lett volna részt vennie az eseményen. Hozzátette, hogy a Zugló TV-ben továbbra is hajlandó a vitára a független országgyűlési képviselővel. 

A zuglói országgyűlési képviselő szerint sokkal keményebb kérdéseket is kaphatott volna Hadházy a Partizánon. Úgy fogalmaz: „A teljesség igénye nélkül miért nem kérdezett rá arra, hogy miként lehet két elítélt bűnöző Hadházy legfontosabb helyi szövetségese? Pár éve szabadult a börtönből Hadházy kampányának egyik vezetője Mórocz János az MMM helyi vezetője, elítélt bűnöző, aki több mint két évet ült 62 millió forintos csalás miatt.”

Gulyás Márton, a Partizán vezetője Tóth feljelentésével kapcsolatban azt állította tegnap, hogy a politikus vádjai hamisak. Illetve azt is elmondta, hogy állnak elébe a bírósági tárgyalásnak, ugyanis a főpolgármesternek feltett kérdésekben semmilyen valótlan állítást nem fogalmaztak meg Tóth-tal szemben. 

(Kiemelt kép: Tóth Csaba magyar politikus, MSZP-s országgyűlési képviselő interjút ad a 168.hu-nak 2021. szeptember 8-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

 

 

 
 
 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.