Tóth Csaba: Arra kérem Hadházy Ákost, hogy hagyjon fel a nemtelen kampánnyal

Az MSZP-s politikus szerint Hadházynak egyébként a parlamentben a helye. 

2021. szeptember 13., 18:03

Szerző:

A legélesebb párharc az ellenzéki előválasztáson Zuglóban körvonalazódik azóta, hogy a Momentum bejelentette: Hadházy Ákost indítja a körzetben az MSZP-s Tóth Csaba ellenében. Hétfői bejegyzésében Tóth Csaba azt írja, továbbra sem érti Hadházy indulását, miközben ő már kétszer nyert az országgyűlési választásokon, és Zuglóból az egyik legerősebb ellenzéki bázist építette fel. 

„Hadházy Ákos korrupcióellenes munkája fontos, ám éppen ezért a felelőssége is óriási. Nem élhet vissza vele. Nem használhatja a korrupció vádját furkósbotként a politikai ellenfelei ellen. Az elmúlt években én lettem a leginkább átvilágított ellenzéki politikus. Vizslató szemek pásztázzák minden lépésem. Nagyon helyesen!” – írja bejegyzésében Tóth Csaba. A politikus hozzáteszi, hogy az ellene felhozott vádak nem igazak, és senki semmilyen bizonyítékot sem talált ellene azért, mert nincsenek ilyenek. 

Tóth szerint itt az ideje, hogy a Hadházy a saját köreiben tegyen rendet. „Zuglói szövetségesei között ott van az a Mórocz János az MMM helyi vezetője, elítélt bűnöző, aki több mint két évet ült börtönben 62 millió forintos csalás miatt. Pár éve szabadult, jelenleg Hadházy kampányának egyik vezetője. Másik szövetségese az álcivil Várnai László, akit már jogerősen elítéltek garázdaságért, közúti veszélyeztetésért és rongálásért is. Támogatója még a Momentumos alpolgármester Rózsa András is, aki a Jelen hetilapban olvasottak szerint cégtemetőt üzemeltetett” – állítja az MSZP-s politikus.

Bejegyzésében Tóth azt kéri Hadházytól, hogy menjen el a Zugló TV-ben rendezendő előválasztási vitára. A politikus felszólította Hadházy Ákost, hogy fejezze be „nemtelen kampányát”. 

(Kiemelt kép: Tóth Csaba magyar politikus, MSZP-s országgyűlési képviselő interjút ad a 168.hu-nak 2021. szeptember 8-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

 

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.