Tóth Csaba: Milliárdoktól esett el Zugló az ingyenes parkolás miatt

Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője szerint furcsa helyzet állt elő a kerületben Hadházy Ákos indulásával, ugyanis egy külső ellenfél helyett, most egy "belső ellenféllel" kell majd megküzdenie.

2021. március 3., 09:54

Szerző:

Hadházy Ákos csak alaptalan vádaskodásokkal tud kampányolni, ugyanis a kerületben nincs olyan eredménye, amit fel tudna mutatni - jelentette ki Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője a 168.hu Keljfeljancsi című műsorában. 

Fiala János kérdésére, hogy mit vár az elkövetkező hetek-hónapoktól Zuglóban, Tóth Csaba elmondta, hogy Hadházy Ákos keményen támadja a kerület vezetését, emiatt nem lehetnek nyugodtak. A képviselő szerint a zuglói kampány előbb fogja kezdetét venni, mint maga az előválasztás, hozzátette: a támadások és a kormányzati pénzügyi elvonások ellenére a zuglói vezetés a kerületi lakók igényeit szeretné felmérni, ezért újabb kampányt indítanak, hogy megtudják, milyen beruházásokat szeretnének látni az emberek. Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint furcsa helyzet állt elő a kerületben Hadházy Ákos indulásával, ugyanis egy külső ellenfél helyett, most egy "belső ellenféllel" kell majd megküzdenie. 

A műsorban Tóth Csaba elmondta, sikerült elfogadni a zuglói költségvetést, a kormányzati elvonások miatt azonban rengeteg zárolással és megszorítással számolnak. Az MSZP-s képviselő szerint alkalmazkodniuk kellett a helyzethez, de visszatekintve egyszerűbb lett volna, ha úgy cselekszik a kerületi vezetés, ahogy a fővárosi vezetés is tette: vagyis, hogy decemberben elfogadják a költségvetést, és utána, a kormányrendeletek tudatában módosítanak. Kiemelte: egy védelmi alapot is létrehoztak a költségvetésben, az azonban jelenleg nem tartalmaz komoly forrásokat, ugyanis a kormány nem küldte meg az ellenzéki kerületek számára a kompenzációs pénzeket. Budapesten is csak a kormánypárti vezetésű kerületek jutottak hozzá, például az V. és a XII. kerület - mondta a képviselő. 

Tóth Csaba kiemelte: milliárdos nagyságrendű bevételtől esett el Zugló az ingyenes parkolás miatt, minden hónapban 100-150 millió forinttal kevesebb a bevételük. Horváth Csaba polgármester és a közgyűlés arról is döntött, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt 20 százalékkal csökkentik a polgármester, alpolgármesterek, valamint a képviselők illetményét. 

A teljes adás az alábbi linkre kattintva érhető el. 

(Kiemelt kép: MTI | Kovács Tamás)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.