Tömegbaleset az M1-esen, óriásdugó alakult ki Budapest felé

Több sávot is elfoglalnak a sérült járművek az M1-es autrópályán. A leálló sávon lépésben haladnak a járművek. A torlódás Budapest irányába 9 km-es, az ellenkező oldalon pedig a nézelődés miatt 3 km-es – közölte az Útinform.

2024. január 5., 18:45

Szerző:

Több jármű ütközött össze az M1-es autópályán, Budapest felé, Szárliget térségében. A sérült járművek két sávot foglalnak el a 49-es km-nél. A leálló sávon lépésben haladnak a járművek. A torlódás Budapest irányába 9 km-es, az ellenkező oldalon pedig a nézelődés miatt 3 km-es

írja az Útinform.

Hegyeshalom felé, Herceghalom térségében, korábban két személygépkocsi ütközött össze. A 28-as km-nél forgalomkorlátozás már nincs, de forgalom továbbra is lassul. 

Az M3-as autópályán, Budapest felé, a Hajdúnánási pihenő után, egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött. A 204-es km-nél a forgalom csak a külső sávon halad.

Az M1-es autópályán megkezdődött a tranzitforgalom visszaáramlása Nyugat-Európa felé, ennek következtében a szokottnál is erősebb a forgalom Hegyeshalom irányába. Hegyeshalomnál a kilépésre váró kocsisor meghaladta a 3 km-t. A közelben fekvő 1-es főúti kis-határ is megtelt, arra már nem érdemes kerülni.

Rendkívül sokan tartanak az M70-es autópályán Szlovénia felé is. A határ előtt két km-es a kocsisor. 

Nógrád vármegyében, az Ipoly áradása miatt Őrhalomnál, a határhídhoz vezető út nem járható.

Január 1-től több, személyautóval tavaly még ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszokra is sztrádamatricát kell váltani! Díjkötelessé vált többek között az M0-s, M4-es, M44-es autóutak teljes szakasza, az M30-as autópálya Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza. A gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya, valamint az M9-es és M80-as autóutak teljes szakaszai, továbbá az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza marad díjmentes a személyautóknak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Segesvári Csaba / AFP)

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.