Vírus miatt számoltak fel egy baromfiállományt

42 ezer darabos pecsenyekacsa-állományt számolnak fel.

2021. december 8., 20:13

Szerző:

Madárinfluenza miatt a szakemberek 42 ezer darabos pecsenyekacsa-állományt számolnak fel a Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szerdán.

A közlemény szerint a balmazújvárosi baromfiállományban a szokásosnál több kacsa hullott el, ez alapján következtettek a telep dolgozói a madárinfluenza megjelenésére. A gyanút a Nébih laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.

Az állomány felszámolása haladéktalanul megkezdődött, a radikális intézkedés szükséges a betegség tovább terjedésének megakadályozásához 

– írták.

A Hajdú-Bihar megyei kitörés a járványhelyzet súlyosságának újabb bizonyítéka, amely miatt a Nébih ismételten felhívja a baromfitartók figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek állataik biztonságára és szigorúan tartsák be a járványvédelmi előírásokat – olvasható a hivatal közleményében.

(Kiemelt kép: illusztráció. 2021. november 05., Alsó-Szászország, Friesoythe: Egy baromfifarmon kacsák dobozban. Fotó: Markus Hibbeler / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.