Több mint 200-250 benzinkút van zárva

Az érdekvédelmi szövetség vezetője szerint sikeres a demonstrációjuk, nagyon sok benzinkút van zárva.

2022. augusztus 20., 17:10

Szerző:

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a Hvg.hu-nak azt mondta, hogy megnövekedtek a sorok a töltőállomásokon, azonban nagyon sok maszek benzinkút, tudomásuk szerint nagyjából 200-250 korlátozza a tevékenységét a hétvégén. 

Csaknem 300 napja megszűnt a megélhetésük

Egri Gábor szerint demonstrációjuk sikeres volt, hiszen ezzel akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a benzinárstop miatt 278 napja gyakorlatilag megszűnt a megélhetésük. Elkeseredett emberekről, kis családi vállalkozásokról van szó.

Kiemelte: ők elsősorban érdekképviseletet igyekeznek nyújtani a független benzinkutasoknak, így bővebb tájékoztatást sem tudott arról adni, hogy a későbbiekben terveznek-e hasonló demonstrációt, vagy akár demonstrációkat tartani, minderről a tagság fog dönteni. Csak a kormányon múlik, hogy mi lesz – jelentette ki Egri Gábor. Elmondása szerint ő és az összes független benzinkutas abban reménykedik, hogy a kormány előbb-utóbb kivezeti a benzinárstopot, azonban akkor is kérdés lesz, hogy milyen irányba viszik a lakosság támogatását – írja a lap.

(Kiemelt kép: Benzinkút az Golgota téren, Budapesten, 2022. január 19-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

13:51

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.