Tízezer családot lakoltattak ki három év alatt Magyarországon

2018. december 27., 08:55

Szerző:

Körülbelül tízezer család került utcára, lakhatási bizonytalanságba az elmúlt 3 évben - írja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adataira hivatkozva a 24.hu. Eszerint a legtöbb, 3600 családot tavaly, azaz 2017-ben lakoltatták ki, ez összesen háztartást jelent, 2016-ban háromezret, idén pedig 2274-et.

Fotó: Kökényesi Gábor

Sok esetben a gyámhivatal intézkedett a gyermekek ügyében, ugyanis, ha a családnak nem volt hova mennie, rokonokhoz vagy barátokhoz, akkor a kiskorúakat kiemelte a hatóság. Hogy hány gyermekről van szó, azt a 24.hu szerint nem tudni, ugyanis még az Emberi Erőforrások minisztériuma sem vezet erről nyilvántartást.

2018 februárjában az Országgyűlésben a fideszes többség leszavazta azt a törvénymódosító javaslatot, amely megtiltotta volna, hogy a gyermekes családokat elhelyezés nélkül kilakoltassák.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.