Tízezer családot lakoltattak ki három év alatt Magyarországon

2018. december 27., 08:55

Szerző:

Körülbelül tízezer család került utcára, lakhatási bizonytalanságba az elmúlt 3 évben - írja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adataira hivatkozva a 24.hu. Eszerint a legtöbb, 3600 családot tavaly, azaz 2017-ben lakoltatták ki, ez összesen háztartást jelent, 2016-ban háromezret, idén pedig 2274-et.

Fotó: Kökényesi Gábor

Sok esetben a gyámhivatal intézkedett a gyermekek ügyében, ugyanis, ha a családnak nem volt hova mennie, rokonokhoz vagy barátokhoz, akkor a kiskorúakat kiemelte a hatóság. Hogy hány gyermekről van szó, azt a 24.hu szerint nem tudni, ugyanis még az Emberi Erőforrások minisztériuma sem vezet erről nyilvántartást.

2018 februárjában az Országgyűlésben a fideszes többség leszavazta azt a törvénymódosító javaslatot, amely megtiltotta volna, hogy a gyermekes családokat elhelyezés nélkül kilakoltassák.

 

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.