Tizenhárom milliót kapott a főváros a Red Bull Air Race szervezőitől azért, hogy hetekre lezárja a rakpartot

2018. június 11., 19:30

Szerző:

Június végén rendezik a Red Bull Air Race-t Budapesten, és már most, három héten keresztül lezárva tartják a Bem rakpart egy részét a Batthyány tér közelében. 

A próbanapokon, és a versenynapokon, azaz június 21-én, 22-én, illetve 23-án és 24-én  a teljes területet le fogják zárni. 

Az Index ezért arra volt kíváncsi, mégis mennyi pénzt kap ezért a fővárosi önkormányzata szervezőtől. A választ Láng Zsolt, a Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság elnöke, és Szeneczey Balázs, városfejlesztési főpolgármester-helyettes jegyezte. Eszerint a fizetett közterület-használati díj Budapesten összesen 12 900 329 forint.

Megkeresték Tarlós István főpolgármestert is, ő azt mondta, első pillantásra nem tartja túl jó ötletnek a hosszú lezárást, és nem tudott a bizottság döntéséről.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.