Kukából mentették meg a tűzoltók a zacskóstul kidobott kutyakölyköket Tiszaföldváron

A kutyusokat egy felelőtlen állattartó előbb egy szatyorba rakta, majd az egész „csomagot” a szemetesbe hajította.

2023. július 10., 20:37

Szerző:

A katasztrófavédelem a Facebookon osztotta meg a napokban történt esetet, amikor is öt kiskutyát találtak egy kukában. A kutyusokat egy felelőtlen állattartó előbb egy szatyorba rakta, majd az egész „csomagot” a szemetesbe hajította. Az apró jószágok közül az egyik nem élte túl a történteket, de négyet élve mentettek ki a tűzoltók – adta hírül a Blikk.

A katasztrófavédelem egy videót is mutatott a mentésről.

„Élő kutyakölyköket dobtál a szemétbe? Tudjuk, hogy nem kapunk rá választ, de mégis… miért tetted? Nem állítjuk, hogy szeretünk a kukák mélyén turkálni, de most muszáj volt. Az egyikük így sem úszta meg, de négyet megmentettünk. Legközelebb jobban igyekszünk. Vagy, esetleg… lehetnél te is felelősebb állattartó...

(Nem célunk össznépi haragot zúdítani a zacskós emberre, te se tedd. Inkább vidd el egy extra sétára a saját kutyádat. Kutyamenhelyen jártál már?)

Pénteken, a kora reggeli órákban érkezett a jelzés a 112-es segélyhívó számra, hogy Tiszaföldváron egy szelektívhulladék-gyűjtő konténerbe kiskutyákat dobtak, ám a bejelentő hiába próbálkozott, nem érte el őket. A város önkormányzati tűzoltóinak azonban sikerült megnyitniuk a gyűjtőedényt, ahol egy szatyorban négy élő kutyakölyökre bukkantak, amelyeket átadtak a helyi állatvédőknek” – írták a bejegyzésben.

(Kiemelt képünk: kutyakölykök mentése szemetesből. Forrás: Katasztrófavédelem Facebook-csatornája)

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.