Az Indotek cáfolja, hogy Tiborcz érdekeltségébe kerültek volna plázái

Tiborcz István a karácsonyi vásárlást Jellinek Dániellel közösen intézte: az ünnepet megelőző héten vásárolta meg üzleti partnerétől azt a céget, amihez egyebek mellett több pláza is tartozik – ezt cáfolta egy állásfoglalásban később az Indotek.

2023. január 6., 10:48

Szerző:

A cikk megjelenése után az Indotek Group elküldte állásfoglalását, amit változtatás nélkül közlünk:

„A Geraldton Invest Zrt. értékesítése a Gellért Szálló eladásához kötődik, a tranzakciónak nem része más ingatlanelem. A GSZ-Monument Kft. - amelynek leányvállalatai tulajdonolják a Duna Plázát, a Corvin Plázát, a Győr Plázát és a Miskolc Plázát, valamint a K TRADING Energia Kft.-t - ugyanis cégjogi változások keretében kivásárlásra került a Geraldton Invest Zrt.-ből a Lindewitt Magántőkealap által, amely egy, az Indotek Group által kezelt és tulajdonolt magántőkealap. Az Alba Bevásárlóközpont ugyancsak már korábban átkerült a szintén az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Propertygenix Kft.-be, így a cikkben említett ingatlanelemek és a K TRADING Energia Kft. továbbra is kizárólag az Indotek Group tulajdonát képezi.”

Korábban írtuk:

Egy héttel karácsony előtt vette meg Jellinek Dánieltől a Geraldton Invest Zrt-t Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. A Geraldtonhoz hozzátartozik többek között a székesfehérvári Alba Plaza is. A cég 2,11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Waberer's-ben, így Tiborcznak már 28,87 százaléka van Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében – írja a 444.hu.

A Geraldton-üzlet nyélbe ütésével Tiborcz és Jellinek üzlettársakká váltak, és mostantól közösen osztoznak a GSZ-Monument Kft.-n, amihez olyan bevásárlóközpontok tartoznak, mint a Duna-, Corvin-, Győr- és a Miskolc Pláza, illetve az a K TRADING Energia Kft. nevű áramkereskedő cég is. 

Jellinek partnersége a miniszterelnök vejével nem most kezdődött: 2020-ban ő vásárolta meg Tiborcz Appeninn-részvényeit, 2022-ben pedig Tiborcz tőle vette meg a Diófa Alapkezelőt és a Gellért Szállót.

(Kiemelt képünk illusztráció. Épületek tükröződnek a Corvin Plaza bevásárlóközpont üvegfelületében a Corvin-negyedben, a főváros VIII., vagy más néven Józsefváros kerületének egyik negyedében a Futó utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László)