Tiborcz Istváné lesz a Gellért Szálló

Megállapodást kötött a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group a Gellért Szálló megvételéről, a vállalat az Indotek csoporttól vásárolta meg a hotelt birtokló cégcsoportot.

 

2022. december 9., 17:50

Szerző:

A tranzakció még nem zárult le, ezért ennél részletesebb információt egyelőre nem adhatnak az ügyletről. A pénteken aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a szálloda a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Grouphoz kerül, ezzel a csoport új hotellel szélesíti portfólióját a budapesti szállodapiacon.

A Danubius Hotels Group 2019 júniusában jelentette be, hogy eladta a Gellért Hotelt az ingatlanfejlesztő Indotek Groupnak, amely a szintén kormányközeli Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozik A hotel eladását akkor nyilvánosan is bejelentették, a Direkt36 pedig kiderítette, hogy az adásvételt szinte teljes egészében az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) finanszírozta. A bank az üzlethez 8,8 milliárd forintos hitelt nyújtott az Indotek Groupnak.
 

A tervek szerint a több mint 100 éve megnyitott, már egy éve zárva tartó hotel védett épületét a műemléki értékek megóvásával fejleszti a BDPST Zrt. korszerű, ötcsillagos hotellé. A szállodában a 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakítanak ki. A rekonstrukció keretében a belső tereket is felújítják. A korszerűsítés mellett a tervezők célja, hogy olyan új funkciókat találjanak, amelyek hozzájárulnak az elérhető szolgáltatások körének szélesítéséhez és minőségének javításához. 

(Fotó: Burger Barna/MTI)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.