Tiborcz István meggondolta magát: mégsem veszi fel az EU-tól elnyert 156 milliós támogatást

Tiborcz István szóvivője mindezt gazdasági megfontolásokkal magyarázta.

2022. december 10., 16:27

Szerző:

Visszalépett Tiborcz István attól a 156 millió forintos uniós támogatástól, amit erdősítésre nyert meg: mégsem veszi fel a pénzt, amelyre sikeresen pályázott – írja a Le Monde alapján a 24.hu.

Hozzátették: ez összefügghet azzal, hogy noha a jogállamiság problémák miatt továbbra sem érkeznek meg maradéktalanul a Magyarországnak járó uniós pénzek, a miniszterelnök veje az előző ciklus uniós forrásai közül 156 millió forintos vissza nem térítendő támogatást mégis el tudott vinni, amit november 3-án ítéltek meg neki.

Azt, hogy Tiborcz nem veszi fel a támogatást, a francia Le Monde érdeklődésére árulta el a szóvivője, aki mindezt „gazdasági megfontolásokkal”
magyarázta.

Az nehezen érthető, hogy milyen gazdasági megfontolások lehetnek egy önrész nélküli támogatás visszautasításában, viszont az kétségtelen, hogy nagyon rosszul néz ki, ha a miniszterelnök veje uniós pénzeket vesz fel, miközben pár nap múlva dönt az Európai Unió a Magyarországnak járó uniós támogatások befagyasztásáról – írja a lap.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel (k) és férje, Tiborcz István (j) egyházi esküvője a Margit körúti ferences templomban 2013. szeptember 7-én. Fotó: MTI | Burger Barna)

Nehéz volt gyerekek sorsa, valamint a gyerekek nevelése Magyarországon. A nehéz körülmények okai között szerepelnek a korlátozott óvodai férőhelyek, az akadozó egészségügyi ellátás, továbbá az is, hogy megduplázódott a gyermekpornográfia áldozatainak száma.