Tévhiteket terjesztenek az egészségügyi dolgozók az orvosi kamara szerint

A MOK mindenkit arra kért, oltassa be magát, hordjon maszkot, mosson kezet és tartson megfelelő távolságot. 

2021. szeptember 17., 21:17

Szerző:

A Magyar Orvosi Kamara sajnálattal tapasztalta, hogy – akár a nagyvilágban, úgy nálunk is – vannak megtévesztett, hangos csoportok – adtak hangot elégedetlenségüknek csütörtökön.

Közleményükben úgy fogalmaztak: „Sajnáljuk, hogy néhány egészségügyi dolgozó – hivatásából elvárható szakmai tudásával összeegyeztethetetlen módon – tévhiteket terjeszt”. Arra azonban nem tértek ki, hogy pontosan mely egészségügyi dolgozó által terjesztett állítással nem értenek egyet.

A MOK mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, hordjon maszkot, mosson rendszeresen kezet, valamint hogy tartson megfelelő távolságot másoktól.  – A magyarországi hatályos egészségügyi törvény előírja, hogy a közösségi érdek az egyéni jogoknál előbbre való, és ugyanígy foglalt állást az állampolgári jogok biztosa is. A járványveszély pedig ilyen helyzetet teremt a világ valamennyi demokráciájában – írta a szervezet.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2020. november 26. A budapesti Hermann Ottó Általános Iskola egyik dolgozója koronavírus-tesztre vár Budapesten 2020. november 26-án. Folytatódik az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai, az iskolai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevők is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként. MTI/Balogh Zoltán)