Kiemelték a Dunába zuhant Tesla luxusautót

A múlt héten történt balesetben nem sérült meg senki, de a több tízmilliót érő autó elsüllyedt, most a tulajdonos költségén a Tesla ismét szárazföldre került.

2022. szeptember 11., 14:34

Szerző:

A Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat munkatársai vasárnap délután sikeresen a felszínre hozták azt a drága Tesla luxusautót, amely még szeptember 7-én utasok és sofőr nélkül Csepelnél a Dunába hajtott. A szolgálat közleménye szerint, amit az Index is idézett, a járművet kézi eszközökkel hozták ki a partra, majd a tököli komp segítségével elszállították és a tulajdonosnak adták át.

A mentés költségeit is a tulajdonos állta.

A szolgálat egyben Facebook-bejegyzésében köszönte meg az akcióhoz nyújtott segítséget a  Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak és a komp üzemeltetőjének is. A Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat egyébként az üzemenyagár-robbanás után a benzinárstop korlátozásának egyik fő áldozata, így a mentés lényegében kizárólag a tulajdonos pénzéből valósulhatott meg.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.