Teljesítik Tarlós István feltételeit, jövőre újra indul Budapest főpolgármesteri székéért

2018. szeptember 26., 11:32

Szerző:

Többször is tárgyalt Orbán Viktorral Tarlós István, és mivel teljesítik a két fő feltételét, ő lesz a Fidesz jelöltje Budapest főpolgármesteri tisztségére a jövő évi önkormányzati választásokon – derül ki a Népszava cikkéből. Tarlós István két feltétel az volt, hogy

  • ne változtassanak Budapest közigazgatási rendszerén,
  • és hogy a főváros jelentős fejlesztési pénzekhez jusson.

Ami az utóbbit illeti, a támogatás Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár jóváhagyásával érkezhet majd.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Népszava fideszes forrásai szerint a főpolgármesternek gyakorlatilag minden feltételét teljesítik a fentieken túl is.

Korábbi nyilatkozatai tanúsága szerint Tarlós István korábban már többször is változtatott az álláspontján. Júliusban úgy volt, hogy nem indul a főpolgármesteri tisztségért, később azonban meggondolta magát. A két feltételének enyhén szólva van jelentősége Budapest jövője szempontjából, augusztusban írtuk meg, hogy Orbán-kormány kész leszámolni Budapesttel, és ha Tarlós István nem vállalja, vége lehet a közvetlen főpolgármester-választásnak is. 

Szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülést tart, amely után Tarlós István elutazik Szenppétervárra, így a hivatalos bejelentés a jövő hét elején várható. A Fideszben a közkeletű vélekedés az, hogy a jelenlegi főpolgármesternek nincs esélyes kihívója a baloldalon.

Fotóriportereink képes beszámolója a budapesti október 23-ai rendezvényekről STOP A Magyar Kétfarkú Kutyapárt békemenete nyitotta a sort STOP Majd Orbán Viktor beszédét hallgathatták az arra járó békemenetelők STOP Végül Márki-Zay Péter és az ellenzéki pártok vezetőinek beszédei zárták a napot STOP